Prologi

4.10.2012

Tämä blogi on osa kirjallisuustieteiden yliopisto-opintojani. Tapa jolla nämä blogimerkinnät on koottu käy ilmi niitä lukiessa. Kaikki materiaali, joka ei liity ensisijaisesti tapahtumiin, on jätetty pois. Koska osa materiaalista on luvatta lainattua, henkilöiden nimet on muutettu ja olen pyrkinyt siihen että paikkoja ei voi tunnistaa. Muuten tekstit ovat alkuperäisessä muodossa. Tekstin tapahtuma-aikaan olin ihan tavallinen kaksitoistavuotias, ja koen olevani edelleen tasapainoinen ihminen. Järjellä en pysty tapahtumia selittämään, joten annan blogimerkintöjen puhua puolestani. Nämä tekstit luettuaan lukijan vastuulle jää mihin hän uskoo ja mihin ei. Kirjoitan materiaalia puhtaaksi sitä mukaan kun ehdin ja pyrin julkaisemaan uutta materiaalia aina tiistaisin ja torstaisin. Jotta pysyt tarinassa mukana, kannattaa aloittaa lukeminen vanhimmasta tekstistä.

Eemeli

tiistai 15. tammikuuta 2013

Videolitterointi, lauantai 23.11.2002


Kuvasa näkyy hautausmaa. Marraskuun ilta-aurinko valaisee hautakivia vastavaloon, luoden niihin kultaisen hehkun. Maa on huurteessa ja valkoiseksi varjäytyneen pensaan oksat kaartuvat kohti maata. Oksien kärjet ovat jäätyneet kiinni pieneen lammikkoon. Käännän kameraa ja kuvaan tulee Ella, joka nojaa päätään Bennyn olkapäähän. Benny silittää ajatuksissaan Ellan hiuksia. He seuraavat kuvan ulkopuolisia tapahtumia. Kamera heilahtaa, koska Maja tönäisee minua olkapäähän. Käännyn hänen puoleensa.
Maja on leikannut vaaleat hiuksensa lyhyemmiksi, polkaksi. Se sopi minusta hänelle. Hän näytti vähän kaksikymmentäluvun filmitähdeltä, niin kuin niissä Chaplinelokuvissa, joita olin viimeaikana katsonut.

Maja (kuiskaa): Onko sinun ihan pakko kuvata? Se ei kuulu tähän hetkeen.
Eemeli(kuiskaa): Mä haluan tän talteen.

Maja kohauttaa ja kääntää katseensa pois kamerasta. Seuraan hänen katsettaan ja kuva kääntyy. Siihen ilmestyy uutuutta hohkaava, harmaa hautakivi ja Eero, joka on kumartuneena asettamaan havupuista kranssia haudalle. Hän asettelee rauhallisesti ja huolellisesti kranssin punaisen rusetin niin että se on siististi kranssin keskellä. Eero nousee ja astuu askeleen taaksepäin. Zoomaan kauemmas ja kuvaan mahtuu Eeron vierellä, pyörätuolissa istuva Hilla. Eero seisahtaa Hillan viereen. Me kaikki seisomme hiljaa ja katsomme hautaa. Ella kävelee paikalle ja laskee haudalle valkoisen kynttilän. Zoomaan hautakiveen. Kiveen on kaiverrettu Kerkon nimi ja päivämäärät.

Hilla: Non nih. Eiköhän me lähdetä tästä nyt lämmittelemään. Eero on kattanut meille pöytään oikein korvapuusteja, joita tossa eilen leivottiin.

Zoomaan auki. Eero ottaa kiinni Hillan pyörätuolin kahvoista ja alkaa työntää Hillaa hautausmaan tietä pitkin kohti parkkipaikkaa. Hilla hymyilee ja taputtaa Eeron kättä. Benny ja Ella kävelevät käsikkäin heidän takanaan.

Maja: Tule jo. Ethän sä halua antaa Hillan odottaa. Ties vaikka se suuttuis.

Maja ilmestyy hymyillen kuvaan. Kuva katkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti