Prologi

4.10.2012

Tämä blogi on osa kirjallisuustieteiden yliopisto-opintojani. Tapa jolla nämä blogimerkinnät on koottu käy ilmi niitä lukiessa. Kaikki materiaali, joka ei liity ensisijaisesti tapahtumiin, on jätetty pois. Koska osa materiaalista on luvatta lainattua, henkilöiden nimet on muutettu ja olen pyrkinyt siihen että paikkoja ei voi tunnistaa. Muuten tekstit ovat alkuperäisessä muodossa. Tekstin tapahtuma-aikaan olin ihan tavallinen kaksitoistavuotias, ja koen olevani edelleen tasapainoinen ihminen. Järjellä en pysty tapahtumia selittämään, joten annan blogimerkintöjen puhua puolestani. Nämä tekstit luettuaan lukijan vastuulle jää mihin hän uskoo ja mihin ei. Kirjoitan materiaalia puhtaaksi sitä mukaan kun ehdin ja pyrin julkaisemaan uutta materiaalia aina tiistaisin ja torstaisin. Jotta pysyt tarinassa mukana, kannattaa aloittaa lukeminen vanhimmasta tekstistä.

Eemeli

tiistai 27. marraskuuta 2012

Videochat Benny & Maja, keskiviikko 7.8.2002


Video on tallentunut Bennyn koneelle. Majan huone on pimeä. Ainoana valona toimii yöpöydän lamppu, joka luo Majan kasvojen oikealle puolelle valokiilan. Maja istuu työtuolilla polvet ylhäällä, kädet kiertyneinä polvien ympäri. Hänen kasvojaan varjostaa musta hattu ja hänellä on aurinkolasit.

Benny: Moi?
Maja: Hei. Mitä asiaa sulla oli?
Benny: Sua on vaikeeta tavoittaa nykyään. Onko sulla siellä kaikki ok?
Maja: Miksi ei olis?

Majan keksittyminen herpaantuu kun tietokoneen ohi lentää kärpänen. Maja seuraa kärpäsen lentoa, kun se kiertelee huoneessa. Hän näyttää unohtaneen Bennyn kokonaan.

Benny: Maja?

Maja hätkähtää ja kääntää katseensa takaisin ruutuun. Hän pyrkii keskittymään Bennyyn, mutta seuraa samalla kärpäsen liikkeitä.

Benny: Ajattelin että olisi tärkee sunkin tietää mitä on meneillään. Ellalle on alkanut tapahtua kaikkea…’
Maja: Juu, Eemeli kertoi.
Benny: Ai sä oot ollut Eemeliin yhteydessä?
Maja: Juu.
Benny: … Niin ja sä et uskokaan kuinka outoja mun vanhemmat nykyään on ne…
Maja: Juu, laitoit kuvan. Niillä on jokin ostoshysteria.

Kärpänen laskeutuu Majan tietokeen näppäimistön viereen. Maja nieleskelee ja puree huultaan.
Benny: Onko sulla oikeasti kaikki ihan hyvin? Sä et vaikuta ollenkaan omalta itseltäs. Ja oikeesti mikä juttu toi hattu ja aurinkolasit on? Se huonehan on ihan pimeä. Maja? Kuunteletsä mua ollenkaan, mä alan olla tosi huol...

Maja tuijottaa kärpästä. Sitten nopealla liikkeellä hän nappaa kärpäsen kämmeneensä ja käden liike jatkuu vieden kärpäsen suuhun. Maja nielaisee. Sitten hän näyttää muistavan Bennyn, joka on hiljentynyt kesken lauseen Majan syödessä kärpäsen.

Maja tuijottaa kauhistuneena tietokoneruutua. Sitten hän vetäisee käden suunsa eteen ja yskäiseen. Yksittäinen yskäisy muuttuu sarjaksi. Maja kakoo kärpästä ylös. Hän keskittyy yskään ja ottaa aurinkolasit pois päästä pyyhkiäkseen vettyneet silmänsä.

Majan silmät kiiluvat yölampun valossa. Vaikka onkin pimeää, voi välittömästi nähdä, että silmät eivät ole normaalit. Silmät näyttävät pimeydessä kokonaan mustilta, kuin pupilli kattaisi koko silmän.

Majan huomio siirtyy takaisin Bennyyn, kun tämä huutaa säikähdyksestä. Hetken Maja katsoo suoraan tietokoneenruutuun. Koko silmän kattava pupilli supistuu ruudun valossa kapeaksi viiruksi ja sen ympäriltä puuttuu Majan ruskean värinen iiris. Pupillin ympäriltä silmät ovat verenpunaiset. Maja laittaa nopeasti aurinkolasit silmilleen.

Benny (huutaa edelleen): Maja, mitä toi on? Mikä sulla on?
Maja: Mulla on flunssa ja silmätulehdus. Anna olla.
Benny: Silmätulehdus, toi ei varmaan ole…
Maja: Mun pitää mennä. Moi

Maja yrittää hymyillä, mutta hänen huulensa vapisevat. Video loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti