Prologi

4.10.2012

Tämä blogi on osa kirjallisuustieteiden yliopisto-opintojani. Tapa jolla nämä blogimerkinnät on koottu käy ilmi niitä lukiessa. Kaikki materiaali, joka ei liity ensisijaisesti tapahtumiin, on jätetty pois. Koska osa materiaalista on luvatta lainattua, henkilöiden nimet on muutettu ja olen pyrkinyt siihen että paikkoja ei voi tunnistaa. Muuten tekstit ovat alkuperäisessä muodossa. Tekstin tapahtuma-aikaan olin ihan tavallinen kaksitoistavuotias, ja koen olevani edelleen tasapainoinen ihminen. Järjellä en pysty tapahtumia selittämään, joten annan blogimerkintöjen puhua puolestani. Nämä tekstit luettuaan lukijan vastuulle jää mihin hän uskoo ja mihin ei. Kirjoitan materiaalia puhtaaksi sitä mukaan kun ehdin ja pyrin julkaisemaan uutta materiaalia aina tiistaisin ja torstaisin. Jotta pysyt tarinassa mukana, kannattaa aloittaa lukeminen vanhimmasta tekstistä.

Eemeli

tiistai 8. tammikuuta 2013

Videolitterointi, sunnuntai 11.8.2002


Kuvassa näkyy kellastuneen pitsiverhon reunaa ja rasvaisen ikkunalasin läpi ränsistynyt piha, sen takana nouseva käppyräinen metsä. Pihalla liikkuu jokin.

Benny: Ei.

Hän sanoo hiljaa, valittavalla äänellä.
Löydän aivan ikkunan pielestä kohdan joka ei ole yhtä likainen. Kestää hetken ennen kuin kuva tarkentuu. Pihalla on kaksi isoa sutta. Ne eivät luimi, eivät kiertele, vaan liikkuvat suoraan kohti taloa. Bennyn vanhemmat ovat seuranneet meitä.

Hilla: Ei ole aikaa pällistellä!

Hän on selvästi heikompi, ei jaksaisi puhua, kähisee vain tuolistaan.

Hilla: Tarvitaan yön vartijaa, suden karvaa!

Käännän kameran kohti Hillaa, kohti Bennyä ja Ellaa joiden kasvoilla on kauhua ja epäuskoa.

Benny:Pitääkö meidän hakea se noista… pitääkö meidän mennä ulos?

Benny kääntyy katsomaan kohti ikkunaa ja älähtää säikähdyksestä.
Kuva heilahtaa takaisin ikkunaan. Pihalla on nyt neljä hahmoa. Kaksi sutta, ja niiden takana kaksi kumarassa kulkevaa, välillä neljälle jalalle laskeutuvaa olentoa. Niiden päällä olleista vaatteista on jäljellä likaisia riekaleita, pään asennossa ja kasvoissa jotakin etäisesti inhimillistä, tuttua. Isä ja Tanja.
Suustani kumpuaa itkun ja huudon sekainen ääni. Isä, tai se mikä joskus oli isä, nousee nyt kahdelle jalalle ja katsoo suoraan minuun. Sen suupielet alkavat vetäytyä ja paljastavat luonnottoman pitkät, terävät suden hampaat. Kauhukseni tajuan, että isä hymyilee. Isä hymyilee minulle. Peruutan paniikissa pois ikkunalta ja kamera kuvaa hetken aikaa heiluen lattiaa ja tennareitani.

Hilla: Rahoittukaa! Pitää rauhoittua!

Nostan kameran kuvaamaan Hillaa. Hänen vieressään seisovat Benny ja Ella. Ella on nostanut kädet kasvoilleen. Hän tärisee silmin nähden.

Benny: Tonne ei voi mennä, ne repii meidät-

Hilla: Nyt suu kiinni!

Hilla nostaa kätensä voipuneena ja osoittaa seinällä roikkuvaa sudentaljaa.

Hilla: Tuo minulle karvaa, ja äkkiä.

Benny kiiruhtaa kohti taljaa ja kamera heilahtaa jälleen rajusti. Muistan ensin pelkän kylmyyden, jäisen hengityksen niskassani. Ja sitten tunteen siitä, kuin jokin olisi upottanut hampaansa niskaani, syvälle selkärankaani. Se oli silmiä särkevää valkoista kipua. Luulin huutavani, mutta kuvassa on hiljaista Bennyn askelia lukuun ottamatta, ennen kuin Ella alkaa kirkua.

Ella: Eemeli! Eemeli ei!

Samassa kuuluu kova kolahdus kun sohva kaatuu kumoon. Sitten Maja seisoo aivan lähelläni, takanani, vain liskon häntä kiertyy näkyviin.

Maja: Mä en anna sen viedä sua.
Kipu on niin kova, metallinen ja raastava, että hetken luulen menettäväni tajuntani, kuolevani. Putoan polvilleni ja kamera kolahtaa kädestäni lattialle. Viimeisenä kuvassa näkyvät elottomiksi kalvenneet kasvoni ja äänettömään huutoon auennut suuni, takanani seisova Maja ja musta, muodoton hahmo. Sitten kuva katkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti