Prologi

4.10.2012

Tämä blogi on osa kirjallisuustieteiden yliopisto-opintojani. Tapa jolla nämä blogimerkinnät on koottu käy ilmi niitä lukiessa. Kaikki materiaali, joka ei liity ensisijaisesti tapahtumiin, on jätetty pois. Koska osa materiaalista on luvatta lainattua, henkilöiden nimet on muutettu ja olen pyrkinyt siihen että paikkoja ei voi tunnistaa. Muuten tekstit ovat alkuperäisessä muodossa. Tekstin tapahtuma-aikaan olin ihan tavallinen kaksitoistavuotias, ja koen olevani edelleen tasapainoinen ihminen. Järjellä en pysty tapahtumia selittämään, joten annan blogimerkintöjen puhua puolestani. Nämä tekstit luettuaan lukijan vastuulle jää mihin hän uskoo ja mihin ei. Kirjoitan materiaalia puhtaaksi sitä mukaan kun ehdin ja pyrin julkaisemaan uutta materiaalia aina tiistaisin ja torstaisin. Jotta pysyt tarinassa mukana, kannattaa aloittaa lukeminen vanhimmasta tekstistä.

Eemeli

tiistai 20. marraskuuta 2012

Multimedia tekstiviesti Bennyltä Ellalle, aamu, 9.8.2002
Multimediaviestin teksti:
”Mä pakkaan saman tien kamani ja lähden tulemaan sinne. Jos mua ei kuulu, niin tän nähtyäs sä ymmärrät miksi. Oletko sä kuullut Majasta mitään, mä en saa siihen yhteyttä? ”

Multimediaviestin video:

Video alkaa kuvasta eteisen seinästä. Benny hiipii kohti keittiön ovea. Keittiöstä kuuluu kolinaa. Hän kuvaa ovenraosta.

Ensimmäisen keittiöstä näkyy sotkuinen tiskipöytä. Likaisia astioita on kasattu suuriksi torneiksi ja niiden seassa näkyy ruuanjätteitä. Hahmo käväisee kuvassa ja kamera seuraa tämän liikettä. Hahmo tarkentuu Bennyn äidiksi. Tämä liukuu seinää pitkin istumaan lattialle Bennyn isän viereen.

Kamera zoomaa lähemmäksi. He syövät verisiä pihvejä suoraan pakkauksesta. Bennyn isä kahmaisee kädellään pihvin ja repii hampaillaan siitä palan. Kameran kuva siirtyy lihapaketista lattialle Bennyn äidin viereen ja hakee hetken. Sitten se pysähtyy punaiseen pantaan, joka lojuu sykkyrässä Bennyn äidin jaloissa. Se on sama joka Möllillä oli päällä aiemmassa videossa. Panta on revennyt kahtia.

Bennyn kännykkä kolahtaa oveen. Hänen vanhempansa säpsähtävät ääntä ja Bennyn äiti nostaa katseensa. Hänen suupielestään valuu punertavaa lihan nestettä. Hetken äidin silmät hehkuvat keltaisina ovesta osuvassa valossa.

Benny lähtee perääntymään. Bennyn äiti loikkaa hätkähdyttävän nopeasti ylös ja isä seuraa perässä. Benny syöksyy huoneeseensa ja lyö oven kiinni sekä lukitsee sen. Hän iskee kameran pöydälle. Kuvassa näkyy osa ovea ja kuinka sänky työntyy sen eteen. Jokin tömähtää ovea vasten, mutta se ei aukea. Benny sammuttaa kameran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti